Friday 29 February 2008

Το βιβλίο πιο κοντά σας..

Ωπ! Το έπιασα.. Παραλαμβάνοντας με χαρά το τόπι του Jason Argonaut και του Wrong Guy παραθέτω και εγώ το κείμενο του βιβλίου που μου ζητήθηκε.

"..δεν θα τον είχα αφήσει δίχως τιμωρία΄
μα τώρα μ' όποιους τρόπους ήρθε εδώ αυτός,
μ' αυτούς και όχι μ' άλλους θα 'χει υποδοχή."

"Οιδίπους Επί Κολωνώ" του Σοφοκλή.

Το τελευταίο από τα 7 σωζόμενα δράματα του Σοφοκλή. Αποτελεί τη συνέχεια του αρχαίου δράματος Οιδίπους Τύραννος. Κατόπιν επισήμανσης, περιέργειας για τη διαφορά των δυο αυτών δραμάτων και επειδή ήθελα κατά κάποιο τρόπο να ξεκαθαρίσω λίγο τους γνωστούς ήρωες (Ισμήνη, Αντιγόνη, Πολυνείκης, Ηλέκτρα, Αγαμέμνονας, Ορέστης κ.ο.κ.) των αρχαίων τραγωδιών του Σοφοκλή και όχι μόνο, ξεκίνησα την ανάγνωση του "Οιδίπους Επί Κολωνώ".

"Δίνω τον παπά" με τη σειρά μου στην melian και στον Διά Χριστόν Σαλός. Οι υπόλοιποι έχουν βγει από το παιχνίδι. Με την ευλογία μου λοιπόν και αν σας φωτίσει ο Θεός περιμένω με ενδιαφέρον τις τρεις γραμμές του βιβλίου που βρίσκεται πιο κοντά σας.


Οι κανόνες του παιχνιδιού (όπως παρουσιάζονται στο ιστολόγιο του Jason Argonaut)

1. Πιάνουμε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά μας αυτή τη στιγμή

2. Το ανοίγουμε στη σελίδα 123 (αν είναι μικρό, παίρνουμε το επόμενο κοντύτερα σε μας, που έχει τουλάχιστον 123 σελίδες)

3. Βρίσκουμε την πέμπτη πρόταση

4. Αντιγράφουμε τις επόμενες τρεις, δηλαδή την έκτη, έβδομη και όγδοη και

5. Βρίσκουμε άλλους πέντε ατυχείς να τους πασάρουμε το παιχνίδι.

Wednesday 20 February 2008

Mushi mushi!

Αναζητώντας κάποια πληροφορία στο διαδίκτυο κατευθύνθηκα τυχαία σε αυτό το δρώμενο που θα λάβει μέρος στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου.

Οι Somnium in Tenebris και Mona Risa (mypace to private) διοργανώνουν Japan & Anime Party στο Cofix Cafe της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη στις 21 Φεβρουαρίου. Το πάρτι αρχίζει στις 21:00.

Όπως διαβάζουμε στο GoCulture στη στήλη της μουσικής τo Japan & Anime Party ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 2005 και ήταν το πρώτο event αποκλειστικά αφιερωμένο στη σύγχρονη ποπ και ροκ σκηνή της Ιαπωνίας, στα anime και το cosplay. Πρόκειται για μια ιδέα που πρωτοξεκίνησε στα μέσα του 2005 από τη Somnium, χωρίς συναίσθηση της ανταπόκρισης, σε μια χώρα όπου η έννοια της μοντέρνας Iαπωνικής μουσικής ακουγόταν περισσότερο σαν αστείο. Αργότερα τον ίδιο χρόνο, η Somnium σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα για το πρώτο J-Party. Η Mona Risa αποφάσισε να ακολουθήσει προσφέροντας το πολύτιμο know how και τις ιδέες της. Μαζί σχημάτισαν μια πρωτοποριακή ομάδα με μεγάλη αγάπη για την Ιαπωνική μουσική και κουλτούρα, με κύριο στόχο να φέρουν πιο κοντά την Ιαπωνία στην Ελλάδα και να συστήσουν τη Ιαπωνική μουσική στο Ελληνικό κοινό.
Μουσικές που ποικίλλουν από ανάλαφρη pop/rock, μέχρι απόκοσμο, νοσταλγικό Visual Kei και Industrial, όλα συνδυασμένα με την σκοτεινή πολυχρωμία που χαρακτηρίζει μοναδικά την εναλλακτική Ιαπωνική αισθητική και τα anime, δημιουργούν μια μαγευτική οπτικοακουστική εμπειρία.

Όσοι πιστοί και περίεργοι προσέλθουμε..

Thursday 14 February 2008

Lovely!


No Love





My Love






Is In Love

Saturday 2 February 2008

Άτιτλο πάλι..

Είναι δυνατόν η έντονη σκέψη ενός ανθρώπου να επηρεάσει τη ζωή ενός άλλου; Η αμφιβολία και μόνο φανερώνει πίστη στην παραπάνω σκέψη. Είμαστε τόσο τρωτοί; Να επηρεάζει μόνο η σκέψη του άλλου εμάς; Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά είναι μαλακίες, δεισιδαιμονίες που για κάποιο λόγο έχουν βασιλέψει στις ρίζες του μυαλού. Πως βέβαια να μην έχουν στρατοπεδεύσει, όταν νομίζω ότι το έχω επιβεβαιώσει ότι συμβαίνει, κατόπιν επαναλαμβανόμενων εμπειριών. Είμαι δέσμιος των σκέψεων μου, ανθυποβάλλομαι. Ανησυχώ! Παρόλα αυτά προχωράω και πάντα έχω κάτι να διηγούμαι αργότερα. Μάτια, ευχές, σταυρουδάκια εμπρός μαρς. Στοχεύσατε πυρ! Όχι δε στοχεύουν αλλά αμύνονται. Η καλύτερα επίθεση λένε, είναι η άμυνα και η καλύτερη άμυνα όμως είναι η επίθεση. Όλα θέατρο του παραλόγου. Όλα είναι θέμα το πώς μας βολεύει. Η ατυχία ερμηνεύεται ως κακό μάτι, αρνητική ενέργεια, τύχη, απλό γεγονός, απλά, ατυχία. Πως το βλέπεις εσύ; Φέρτε τα γαρύφαλλα και την ευχή να πάμε μπροστά…σας ξορκίζω όλους! «Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακάκια σκορπά». Και που πάνε αυτά; Ζήτω συγνώμη από τα Θεία, :-‘( γιατί τα αναφέρω για να κάνω χιούμορ και να κερδίσω λίγο από την προσοχή σας…Το μάτι είναι! Το βρήκα πάλι..