Saturday 1 December 2007

La petite annonce des Noel*


Η σημερινή μας ιστορία έχει να κάνει με τα Χριστούγεννα. Ένα λοιπόν μικρό παιδάκι αποφάσισε ότι σήμερα είναι η κατάλληλη ημέρα για να γράψει για τα Χριστούγεννα. Καθόταν μπροστά στον υπολογιστή του αναλογιζόμενος τα συναισθήματα του και τις αναμνήσεις του...Τι όμορφες αναμνήσεις...Ξεπηδούν κάθε φόρα που βλέπει ένα παράθυρο στολισμένο, όταν ακούει ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι, όταν βλέπει μία διαφήμιση με το πνεύμα των Χριστουγέννων..He is dreaming of a white christmas because is beginning to look a lot like Christmas. Η πόλη στολίζεται επιδεικνύοντας τα πολύχρωμα λαμπάκια της και την περίτεχνη διακόσμηση της. Η μάμα αρχίζει και εκδηλώνει την επιθυμία της για κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, καθώς το παιδάκι κρυφά παίρνει το δεύτερο μελομακάρονο από το περίφημο μυρουδάτο ζαχαροπλαστείο της γειτόνιας. Η μυτούλα του κοκκινίζει σαν το ρούντολφ το ελαφάκι λόγω του μικρού εποχιακού κρυώματος.."Rudolph the Red-Nosed Reindeer.." Έφθασε η ώρα για να πει ότι τα Χριστούγεννα έρχονται..



6 comments:

Dante said...

Και τότε γιατί δεν χιονίζει...; Ε...; Μου λες...; :-(

Anonymous said...

Ωραια ειναι τα Χριστουγεννα οταν εισαι παιδι..τωρα που μεγαλωσαμε ειναι μαυρα τα Χριστουγεννα..μια γιορτη γεματο "πρεπει".

jane said...

ελπιζω να μην ερθει στιγμη που να βλεπω τα χριστουγεννα σαν "μεγαλη".. καθε χρονο ειναι το ιδιο αισθημα παιδικοτητας που με πλημμυριζει και νιωθω οτι δεν εχει σημασια το παρελθον..ο,τι κι αν προυπηρχε δεν μου απαγορευει μια νεα αρχη αυτη την εποχη.κι αυτη ειναι η πιο αισιοδοξη στιγμη καθε χρονιας.;)

Knight of Cups said...

dante σύμφωνα με τις επιστημονικές πρόβλεψεις του Αρναούτογλου αναμένονται άσπρες ημέρες :-') Για να μη λες ότι δε σου λέω..

anisixe kai jane ένας και από τους δικούς μου φόβους είναι να πάψω να βλέπω τα Χριστούγεννα σαν μικρό παιδί και να αφεθώ στον ανελέητο κενό υπερκαταναλωτισμό των "πρέπει" και των υλικών αγαθών. Και όμως μερικές φορές δεν τα καταφέρνω κυρίως με τα υλικά αγαθά.. Τα χριστούγεννα όμως είναι στιγμές, οπότε είμαι τυχερός που μπορώ να κρατήσω τις καλές και να συνεχίζω να ονειρεύομαι.:-'P

g for george said...

Γειά σου παιδάκι!
Άσε κανένα μελομακάρονο και για μας.

Και πρόσεχε το κρύο!

Knight of Cups said...

Σήμερα, έχω τη γιορτούλα μου G for George. Χμμ.. ορίστε...με πολύ αγάπη..μελομακάρονο με σοκολάτα.. Καλά Χριστούγεννα! :-')