Saturday 30 June 2007

ΕΚΤΑΚΤΟ


ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΩΡΑ!*



Μας πονάει πραγματικά όλους αυτή η οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άραγε υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι γι αυτό. Ψάχνωντας στο διαδίκτυο βρήκα αυτή την ιστοσελίδα.

http://anadasosi.blogspot.com/

Αν υπάρχει ένας τρόπος που μπορούμε να συνεισφέρουμε μέσα από συλλογικές δράσεις καλό θα ήταν να το μάθουμε.



Image Hosted by ImageShack.us



* Τώρα όμως, προτού μας προλάβει η οικοπεδοποίηση.

Και συνεχίζεται...

To παρακάτω ήταν ένας από τους προβληματισμούς, ο δεύτερος και παρών προβληματισμός μου είναι που κρύωσα οεο!! Α! Σημειώνω επίσης, ότι ξεκίνησα τις περιπλανήσεις μου και πάλι στο gaydar.. για ευχηθείτε μου καλή τύχη...! :-'P Ισως έχω και αποκλειστικά...

The end of the "Sea off"


Το φλεγόμενο μέχρι την πιθανότητα εκκενωσεως διήμερο στη Χαλκιδική τελείωσε.. Η απορία που μου έμεινε, ειπομένη για πρώτη φορά στα σκαλιά του πάρκου μπροστά στο φως του φεγγαριού που φώτιζε τη σκοτεινά ήρεμη θάλασσα είναι..


"Πότε ακριβώς έδωσα το πρώτο μου φιλί και που;"

Είναι δυνατόν να μην το θυμάμαι; Βέβαια, έχω την εντύπωση ότι δεν μετράει και τόσο η πρώτη φορά αλλά ίσως η πιο ρομαντική και καλύτερη φορά.. Stroumfi ευχαριστώ για τον προβληματισμό και φυσικά για τη φιλοξενία :-'P

Tuesday 26 June 2007

Dedicated to... el.

Αν και πρόλαβε και το κατέβασε, ηλπίζα πως δε θα με προλάβαινε.
Όπως και να έχει, όταν εγώ το κατέβασα, ήθελα να του το αφιερώσω και θα το κάνω.

Δικό σου el... :-')





*ΥΓ: Για τους υπόλοιπους ακροατές ξέρω, ήρθε το τέλος μου..Μία τα λαϊκά, μία τα αγαπημένα trash..

Δεν επιτρέπεται;



"Επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται" το ελληνικό λαϊκό στο ιστολόγιο.. Για να δούμε..

Sunday 24 June 2007

Oι φίλοι της νονάς σου!

Σου ευχόμαστε Ευθυμία να είσαι πάντα ευτυχισμένη, όμορφη και έξυπνη όπως η νονά σου που σήμερα έχει κλέψει την παράσταση! Βίκη και Χρήστος. ΥΓ: Ξεχάσαμε να σου ευχηθούμε να είσαι πάντα ερωτευμένη.

Σήμερα, παρευρέθηκα για πρώτη ουσιαστική φορά σε βαφτίσια. Τις προηγούμενες φορές ή ήμουνα μέρος αυτής ή με σέρνανε οι γονείς μου χωρίς να καταλαβαίνω και πολλά… Μέρος αυτής, ήμουνα στη δική μου βάφτιση, που ευτυχώς, είχα την τύχη να τη δω μιας και τότε η χρήση της βιντεοκάμερας είχε διαδοθεί για την κάλυψη κοινωνικών εκδηλώσεων – ιερών μυστηρίων. Ήμουνα επίσης μέρος και στη βάφτιση του μικρού μου ξαδέρφου. Κρατούσα τη λαμπάδα!! Μπουλούκας ήμουν… και στις δύο περιπτώσεις.. :-‘P Από την άλλη πλευρά, όταν οι γονείς μου με πέρνανε μαζί τους σε βαφτίσια, το μόνο που θυμάμαι, έτσι πολύ χαρακτηριστικά, ήταν ότι πέρναμε θέσεις και με το πάμε, πηγαίναμε στη νονά ή στο νονό της κάθε περίπτωσης και ο πρώτος έπαιρνε το υψηλότερο χρηματικό έπαθλο. Ήταν όμως αυτό σε βαφτίσια ή σε γάμους αυτό και εγώ έχω μπερδευτεί. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι πέρναμε μπουμπουνιέρες και ένα γλυκό στο καπάκι…η γνωστή σε όλους παστούλα. Εδώ θα πρέπει να επισημάνω ότι αφού βγαίναμε από την εκκλησία υπήρχε ο σχολιασμός της μουμπουνιέρας. «Αααα τι ωραία..lapin είναι…»

Σήμερα όμως ήταν πολύ διαφορετικά. Η νονά ήταν καλή μου φίλη HollandGirl και αυτό που ξεχώρισε ήταν το Ποντς…καρπουζιού :-‘P


Πως φαίνονται οι αλκοολικοί... Ξενυχτισμένος λοιπόν, από εχθές σηκώθηκα μέσα στα άγρια χαράματα (10:30) για να ετοιμαστώ.. «Χρήστο τι βάζουμε τώρα;» αναρωτήθηκα. «Έχει και πολύ ζέστη» επίσης αναρωτήθηκα.. Μετά από καμία δυο αλλαγές πουκαμίσων και παντελονιών και τη συνειδητοποίηση ότι Χρήστο χρειάζεσαι ρούχα, κατέληξα στο τσαχπίνικο συνδυασμό μπλουζίτσα, παντελόνι, ανοιχτόχρωμα και τα δυο. Απορροφητική φανέλα από μέσα για να μην ιδρώσω και φαίνεται, πέδιλα και έφυγα για το Πανόραμα. Δεν ήμουν μόνος συνοδευόμουν από τη φραουλίτσα business woman, όνομα και πράγμα.. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσω την καλή ψύξη του 58 που μας κράτησε σε καλή θερμοκρασία..

Λοιπόν, για να μην πολυλογώ, γιατί από ότι βλέπω επεκτάθηκα κατά πολύ και μετά θα βαριέστε να με διαβάσετε, ήθελα να πω, ότι είχα ξεχάσει πως είναι να παρευρίσκεσαι σε μία βάφτιση, σ’ ένα γάμο, σε μία «κοινωνική εκδήλωση μυστήριο» όπως θα έλεγα χιουμοριστικά. Για κάποιους, αυτό το τελετουργικό έχει ιδιαίτερη σημασία ανεξάρτητα από το πόσο εμείς σνομπάρουμε το όλο θέμα κρίνοντας τη σκοπιμότητα του. Πας εκεί για να τιμήσεις τους ανθρώπους που έχουν την απέραντη χαρά, να βαφτίζουν την κόρη τους, τον γιο τους, να παντρεύονται! Σήμερα, το χάρηκα πάρα πολύ και ήθελα να είμαι λίγο περισσότερο προετοιμασμένος, να του δώσω περισσότερο σημασία και να χαρώ μαζί με τη φίλη μου, που σήμερα έγινε πνευματική μητέρα μίας πολύ γούτου-γούτου μπουμπούκας. Το όνομα που της δόθηκε Ευθυμία. (Φαίη θα την φωνάζετε..) Ήταν υπέροχα!

Tuesday 19 June 2007

Πρακτικά

Σήμερα γράφτηκε ένα τέλος.

Monday 18 June 2007

Τι;

Φυσιολογία του καλού και του κακού. Η ερμηνεία τους. Η κανονικότητα των πραγμάτων. Το λογικό, το παράλογο. Το φυσιολογικό, το περίεργο. Το ανοίκειο και το οικείο. Το φιλικό, το εχθρικό. Το δεδομένο και το μη. Το επιστημονικό, το αδιευκρίνιστο. Το επίγειο, το επουράνιο. Ποιoς τα ορίζει; Ποιoς θα κρίνει; Τι;!

Sakis O.S.T.


Τη Δευτέρα 25/6 κυκλοφορεί το soundtrack της ταινίας "ALTER EGO". To soundtrack περιλαβάνει 5 νέα τραγούδια με τον Σάκη Ρουβά και όλα τα ορχηστρικά θέματα της ταινίας.
"Ζήσε τη ζωή", "One of this World" είναι δύο από τους γνωστούς τίτλους του soundtrack.
"Suspicious Minds" όπως φαίνεται θα είναι η έκπληξη του soundtrack και του Σάκη Ρουβά. Πρόκειται για τη διασκευή του "Suspicious Minds" του Elvis Prisley το οποίο σύντομα θα οπτικοποιηθεί και θα είναι στους μουσικούς και στους οπτικούς μας δέκτες.

Ξέρω ότι θα σπεύσετε να
α. να με χαρακτηρίσετε
β. να το αγοράσετε
γ. να το κατεβασετε
δ. να αδιαφορήσετε


(Η σωστή απάντηση είναι το σχόλιο.)


Thursday 14 June 2007

P L A C E B O G R A V I T Y

Για άλλη μια φορά ήταν αποθεωτικοί. Αυτή τη φορά δεν ανεβήκαμε και κατεβήκαμε λόφους αλλά βγαίνοντας από το συναυλιακό χώρο στο περίπτερο 17 της Helexpo στη Θεσσαλονίκη είχαμε την ευκαιρία να τους ξαναδούμε και να τους ακούσουμε από κοντά.





Ανταποδίδουμε και ευχαριστούμε και εμείς με τη σειρά μας.

Wednesday 13 June 2007

Clap Clap! Clap! I missed the daaamned mosquitooo..

Ζουζουνίζει ζου ζου! Στο αυτί μου σφυρίζει...
Στις 6 βρήκες να με ξυπνήσεις !!! Είχες το θράσος και να μου επιτεθείς κιόλας, όταν άνοιξα το φως για να σε κυνηγίσω...
Clap Clap Clap! I hit the daaamned mosquitoooo.....
Το καλοκαίρι ήρθε!!!! Whippiiieeee!!!! Μαυρισμένα παιδιά στα γυμναστήρια (ακόμα δεν πήγα στις παραλίες) ήλιο που σε σκάει. ΘΕΛΩ BEACH BAR ΤΩΡΑ.. Αυτό μας το προσφέρεις WIND; Ασυνάρτησίες πρωϊνιάτικα... Taya tan!



.

Friday 8 June 2007

Διαφημίσεις

Είναι ολιγόλεπτες, σπαστικές, παραπλανητικές, ατελείωτες, απολαυστικές, βαρετές, πρωτότυπες, ηλίθιες, αυτονόητες, ακατανόητες, προκλητικές, υποφήφιες, ενημερωτικές, προβοκατόρικες, απίθανες, επαναλαμβανόμενες..
..ολιγόλεπτες, σπαστικές, παραπλανητικές, ατελείωτες...

Tuesday 5 June 2007

Παρεκτροπές.


Επιστρέφουμε μετά τις διαφημίσεις.



Saturday 2 June 2007

Βρες μου έναν τρόπο.

Ας σηκώσει τα χέρια ψηλά, αυτός που αγαπάει σιωπήλα... "σσσσσ" (αγαπώ)

Friday 1 June 2007

Για την Αμαλία*


«Ο ασθενής έχει το δικαίωμα του σεβασμού του προσώπου του και της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του.»

(σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 του Ν. 2071/ 1992)

«Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...»

(Αμαλία Καλυβίνου, 1977-2007)

Από την ηλικία των οκτώ ετών, η Αμαλία ξεκίνησε να πονάει. Παρά τις συνεχείς επισκέψεις της σε γιατρούς και νοσοκομεία, κανένας δεν κατάφερε να διαγνώσει εγκαίρως το καλόηθες νευρίνωμα στο πόδι της. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, η Αμαλία έμαθε ότι το νευρίνωμα είχε πια μεταλλαχθεί σε κακόηθες νεόπλασμα.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια η Αμαλία είχε να παλέψει όχι μόνο με τον καρκίνο και τον ακρωτηριασμό, αλλά και με την παθογένεια ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας που επιλέγει να κλείνει τα μάτια στα φακελάκια κι επιμένει να κωλυσιεργεί με παράλογες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Εκτός από τις ακτινοβολίες και τη χημειοθεραπεία, η Αμαλία είχε να αντιμετωπίσει την οικονομική εκμετάλλευση από γιατρούς που στάθηκαν απέναντί της και όχι δίπλα της. Πέρα από τον πόνο, είχε να υπομείνει την απληστία των ιδιωτικών κλινικών και την ταλαιπωρία στις ουρές των ασφαλιστικών ταμείων για μία σφραγίδα.

Η Αμαλία άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή 25 Μαϊου 2007. Ήταν μόλις 30 ετών.

Πριν φύγει, πρόλαβε να καταγράψει την εμπειρία της και να τη μοιραστεί μαζί μας μέσα από το διαδικτυακό της ημερολόγιο. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://fakellaki.blogspot.com, η νεαρή φιλόλογος κατήγγειλε επώνυμα τους γιατρούς που αναγκάστηκε να δωροδοκήσει, επαινώντας παράλληλα εκείνους που επέλεξαν να τιμήσουν τον Ορκο του Ιπποκράτη. Η μαρτυρία της συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, που της στάθηκαν συμπαραστάτες στον άνισο αγώνα της μέχρι το τέλος.

«Ο στόχος της Αμαλίας ήταν να πει την ιστορία της, ώστε μέσα απ' αυτήν να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και συνειδήσεις. Κυρίως ήθελε να δείξει ότι υπάρχουν τρόποι αντίστασης στην αυθαιρεσία και την εξουσία των ασυνείδητων και ανάλγητων γιατρών, αλλά και των γραφειοκρατών υπαλλήλων του συστήματος υγείας.»

(Δικαία Τσαβαρή και Γεωργία Καλυβίνου - μητέρα και αδελφή της Αμαλίας)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 2071/1992, θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα για τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ:

«Η δωροληψία και ιδίως η λήψη αμοιβής και η αποδοχή οποιασδήποτε άλλης περιουσιακής παροχής, για την προσφορά οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας.»

Η Αμαλία Καλυβίνου αγωνίστηκε για πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Δυστυχώς δεν είναι και τόσο αυτονόητα στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε η Αμαλία, διαμαρτυρόμαστε δημόσια και απαιτούμε:

* ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

* ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΟΒΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

* ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

* ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

* ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ


ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

* ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ

* ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
* ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να δώσετε φακελάκι, μην το κάνετε. Προτιμήστε καλύτερα να κάνετε μια δωρεά. Η τελευταία επιθυμία της Αμαλίας ήταν η ενίσχυση της υπό ανέγερση Ογκολογικής Μονάδας Παίδων (Σύλλογος Ελπίδα, τηλ: 210-7757153, e-mail: infο@elpida.org, λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας: 080/480898-36, λογαριασμός Alphabank: 152-002-002-000-515. Θυμηθείτε να αναφέρετε ότι η δωρεά σας είναι "για την Αμαλία").

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ






*κείμενο αναδημοσίευσης