Friday 29 February 2008

Το βιβλίο πιο κοντά σας..

Ωπ! Το έπιασα.. Παραλαμβάνοντας με χαρά το τόπι του Jason Argonaut και του Wrong Guy παραθέτω και εγώ το κείμενο του βιβλίου που μου ζητήθηκε.

"..δεν θα τον είχα αφήσει δίχως τιμωρία΄
μα τώρα μ' όποιους τρόπους ήρθε εδώ αυτός,
μ' αυτούς και όχι μ' άλλους θα 'χει υποδοχή."

"Οιδίπους Επί Κολωνώ" του Σοφοκλή.

Το τελευταίο από τα 7 σωζόμενα δράματα του Σοφοκλή. Αποτελεί τη συνέχεια του αρχαίου δράματος Οιδίπους Τύραννος. Κατόπιν επισήμανσης, περιέργειας για τη διαφορά των δυο αυτών δραμάτων και επειδή ήθελα κατά κάποιο τρόπο να ξεκαθαρίσω λίγο τους γνωστούς ήρωες (Ισμήνη, Αντιγόνη, Πολυνείκης, Ηλέκτρα, Αγαμέμνονας, Ορέστης κ.ο.κ.) των αρχαίων τραγωδιών του Σοφοκλή και όχι μόνο, ξεκίνησα την ανάγνωση του "Οιδίπους Επί Κολωνώ".

"Δίνω τον παπά" με τη σειρά μου στην melian και στον Διά Χριστόν Σαλός. Οι υπόλοιποι έχουν βγει από το παιχνίδι. Με την ευλογία μου λοιπόν και αν σας φωτίσει ο Θεός περιμένω με ενδιαφέρον τις τρεις γραμμές του βιβλίου που βρίσκεται πιο κοντά σας.


Οι κανόνες του παιχνιδιού (όπως παρουσιάζονται στο ιστολόγιο του Jason Argonaut)

1. Πιάνουμε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά μας αυτή τη στιγμή

2. Το ανοίγουμε στη σελίδα 123 (αν είναι μικρό, παίρνουμε το επόμενο κοντύτερα σε μας, που έχει τουλάχιστον 123 σελίδες)

3. Βρίσκουμε την πέμπτη πρόταση

4. Αντιγράφουμε τις επόμενες τρεις, δηλαδή την έκτη, έβδομη και όγδοη και

5. Βρίσκουμε άλλους πέντε ατυχείς να τους πασάρουμε το παιχνίδι.

2 comments:

Anonymous said...

Ευχαριστώ Ιππότη για την ανταπόκριση! Ελπίζω να σου άρεσαν τα εφέ του Σοφοκλή εκεί που το παλουκάρι του παίρνει τις Νεφέλες Αίργουέιζ και πάει προς τα πάνω.

Υ.Γ. Το τραγουδάκι σου ήταν ό,τι έπρεπε μετά από τη μέρα που είχα! Σ'ευχαριστώ και για αυτό.

Knight of Cups said...

Παρακαλώ Αργοναύτη :-') ,αν και λίιιγο καθυστερημένα. Θα τα δω τα εφέ του Σοφοκλή, μη μου λες spoilers!:-'P Δεν τα τελείωσα ακόμα όλα τα κείμενα!