Wednesday 20 February 2008

Mushi mushi!

Αναζητώντας κάποια πληροφορία στο διαδίκτυο κατευθύνθηκα τυχαία σε αυτό το δρώμενο που θα λάβει μέρος στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου.

Οι Somnium in Tenebris και Mona Risa (mypace to private) διοργανώνουν Japan & Anime Party στο Cofix Cafe της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη στις 21 Φεβρουαρίου. Το πάρτι αρχίζει στις 21:00.

Όπως διαβάζουμε στο GoCulture στη στήλη της μουσικής τo Japan & Anime Party ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 2005 και ήταν το πρώτο event αποκλειστικά αφιερωμένο στη σύγχρονη ποπ και ροκ σκηνή της Ιαπωνίας, στα anime και το cosplay. Πρόκειται για μια ιδέα που πρωτοξεκίνησε στα μέσα του 2005 από τη Somnium, χωρίς συναίσθηση της ανταπόκρισης, σε μια χώρα όπου η έννοια της μοντέρνας Iαπωνικής μουσικής ακουγόταν περισσότερο σαν αστείο. Αργότερα τον ίδιο χρόνο, η Somnium σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα για το πρώτο J-Party. Η Mona Risa αποφάσισε να ακολουθήσει προσφέροντας το πολύτιμο know how και τις ιδέες της. Μαζί σχημάτισαν μια πρωτοποριακή ομάδα με μεγάλη αγάπη για την Ιαπωνική μουσική και κουλτούρα, με κύριο στόχο να φέρουν πιο κοντά την Ιαπωνία στην Ελλάδα και να συστήσουν τη Ιαπωνική μουσική στο Ελληνικό κοινό.
Μουσικές που ποικίλλουν από ανάλαφρη pop/rock, μέχρι απόκοσμο, νοσταλγικό Visual Kei και Industrial, όλα συνδυασμένα με την σκοτεινή πολυχρωμία που χαρακτηρίζει μοναδικά την εναλλακτική Ιαπωνική αισθητική και τα anime, δημιουργούν μια μαγευτική οπτικοακουστική εμπειρία.

Όσοι πιστοί και περίεργοι προσέλθουμε..

2 comments:

Anonymous said...

Μούσι μούσι... :D

Anonymous said...

There is an invitation for you in my blog!