Tuesday 10 July 2007

ΖΩΝΤΑΝΑ Η ΓΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ...

Σήμερα, στην Ελλάδα προβάλλονται μέσω του Mega τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη συναυλία LIVE EARTH που πραγματοποιήθηκε στις 07072007. Ο πλανήτης λοιπόν εκπέμπει S.Ο.S και στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα με αυτό θα προβάλλονται όλη την εβδομάδα μικρές ταινίες που θα ενημερώνουν για τα δεδομένα του προβλήματος και τις λύσεις που προτείνονται...Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο παρακάτω banner, το οποίο θα σας παραπέμψει στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του καναλιού που αναφέρεται στο "LIVE EARTH".

Image Hosted by ImageShack.us

Εγώ έχω ήδη, εδώ και καιρό ξεκινήσει την ανακύκλωση αγοράζοντας δυο κουτιά ενα μεγάλο και ένα μικρό. Το ένα για χαρτί και το άλλο για μπαταρίες. Επίσης, τα γυάλινα μπουκάλια μπορούν να ανακυκλωθούν είτε στα σουπερ μάρκετ με κάποια οικονομική επιβράβευση ή στους αντίστοιχους κάδους του δήμου αν τους εντοπίσετε..Παρατήρησα όμως μια κίνηση ενημέρωσης για την ανακύκλωση με γιγαντοαφίσες η οποία δεν ξέρω αν συνοδεύεται με την αύξηση των κάδων ανακύκλωσης. θα το ελέγξω και θα σας ενημερώσω. Τώρα σκέφτομαι να πάω να αλλάξω και τους λαμπτήρες μου, δεν ήξερα οτι καταναλώνουν τόσο πολύ ενέργεια.Είναι όμως αυτό αρκετό; Ο πλανήτης εκπέμπει SOS, δηλαδή εμείς. Εμείς το ξέρουμε..; Είναι σήμα έκτακτου κινδύνου...δεν πρόκειται για άσκηση..

5 comments:

Neverlandean said...

FUCK ME! Θα δείξει Kelly Clarkson! YAY :))))))

Anonymous said...

Μακάρι να αρχίσουμε να κάνουμε κάτι πριν είναι πολύ αργά (αν δεν είναι ήδη).. άλλα στη πράξη και όχι μόνο βλέποντας το Live Earth ή δίνοντας χρήματα στη Honda (βλέπε τη F1 καμπάνια)... αυτά είναι λίγο υποκριτικά. Αν αναλογιστούμε πόσα καύσιμα χρησιμοποιούνται για να γίνει αυτή η μαμούθ συναυλία ή πόσα ξοδεύονται για τις μετακινήσεις των οδηγών της Honda για να προωθήσουν το μήνυμα "Make a pledge,make a difference" δεν ξέρω κατά πόσο χρήσιμο είναι όλο αυτό.

Μακάρι όμως έστω κ έτσι ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί. Εγώ πχ στηρίζω τη καμπάνια της Honda μόνο για αυτό το λόγο (σε καμία περίπτωση βέβαια δε θα τους έδινα τα χρηματάκια μου για να δω κ καλά το όνομά μου πάνω στο μονοθέσιο.. - εκτός κ αν έπαιζε να συναντήσω τον Jenson Button) LOL

Nikos said...

Εγώ λέω να αρχίσω την ανακύκλωση. Ήδη όποετ πετάω σκουπίδι νιώθω άσχημα που δεν πάει ανακύκλωση οπότε αυτό είναι καλό σημάδι και ναι αυξήθηκαν οι κάδοι.

Knight of Cups said...

-> Neverladean ελπίζω τουλάχιστον να την κατεβάζεις ηλεκτρονικά.. ακόμα και αυτό βοηθάει. Τo μάθαμε και τούτο..

-> Mr.F και εμένα με έχει πιάσει αυτή η οικολογική συνείδηση. Εύχομαι και εις ανώτερα!

-> Melian εμείς τα είπαμε από κοντά :-'P

Κώστας said...

Από 11 χρονών ανακυκλώνω.

Ξεκίνησα με χαρτί και αλουμίνιο, κάπου στην πορεία ο δήμος που έμενα εγκατέλειψε το αλουμίνιο κι έτσι ανακυκλώνω τα τελευταία χρόνια μόνο χαρτί.

Πάντως, χρειάζονται σίγουρα περισσότεροι κάδοι και περισσότερα "καλάθια" ανακύκλωσης στους δρόμους.