Friday 16 March 2007

Fleur du Μale




Το πρωτoείδα σήμερα στη σελίδα ενός περιοδίκου. Αξιοπρεπέστατα αμφιλεγόμενο, γλυκό και αφαιρετικά εκκεντρικό, είναι το καινούργιο άρωμα του οίκου Jean Paul Gautier. Εγώ ομως γιατί ενθουσιάστηκα τόσο; Νομίζω ότι η καταχώρηση του είναι άξια αναφοράς καθώς πραγματικά επικοινωνεί την αίσθηση της μυρωδιάς του. Το "λουλούδι του αρσενικού" λοιπόν..

5 comments:

Anonymous said...

Χμ πολύ έξυπνο το όνομα του καινούριου αρώματος του Gautier. :) Κάνει λογοπαίγνιο με τα Fleurs du Mal (τα Άνθη του Κακού) του Baudelaire.
Σίγουρα όχι τυχαία...

Knight of Cups said...

Indeed και εμένα το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το Fleur du mal (το άνθος του κακού), κάθως έτσι θα το διάβαζα στα Γαλλικά. Αλλά όπως είπες και εσύ παίζει με τις λέξεις..και όχι τυχαία δημιουργώντας πολλές προεκτάσεις. Τα ανθή λοιπόν του κακού από τον Baudelaire...Μπορείς να μου δώσεις μία γεύση από το περιεχόμενο του βιβλίου; Τι διαπραγματεύεται;

Anonymous said...

Βασικά είναι συλλογή ποιημάτων γραμμένη το 19ο αιώνα. Θέματα της κυρίως ο θάνατος, η αγάπη, ο διάβολος και γενικά οτιδήποτε καταραμένο... Χεχε ωραία πράγματα. Έχω ένα βιβλιαράκι με τα ποιήματα μεταφρασμένα, θα στο δώσω να το διαβάσεις. Το έχω και στα γαλλικά, το είχα αγοράσει από τη FNAC στο Παρίσι. θυμάσαι τότε που σας έτρεχα μέσα στο βιβλιοπωλείο και δεν ήθελα να φύγω; ;)

Knight of Cups said...

Oh oui..Γίνεται να μη θυμάμαι..Τι ωραία.. Μου ήρθε η εικόνα τώρα από το σκηνικό. Νομίζω όμως οτι είμασταν στα Virgin της Champs Elysees. Όπως και να έχει αν πιστεύεις ότι θα μου αρέσουν την επόμενη φορά προώθησε τα μου:)

Anonymous said...

Εκανα λάθος; ιιιιιιι δικιο έχεις! Μπήκαμε και στη fnac αλλά είχε πιο πολύ cd και τα λοιπά. Α τώρα θα πέσω σε κατάθλιψη, πως γίνεται να το ξέχασα; :(